Båtomtale

Fartøyet er et lett service- og dykkerfartøy bygget i aluminium med v-bunn, knekkspant og utfallende baug, og er beregnet for å yte service til oppdrettnæringen. Styrhus med bysse- og pentry er arrangert forut i senter av fartøyet, med enkel lugar under bakke i forskipet. Aktenfor styrhus er det arrangert kombinert verksted og dykkerrom, hvor det også er dusj og WC. Fartøyet er beregnet for transport av 1 tonn last i servicehastighet.

Kran er plassert akter på styrbord side, sammen med 1 stk. 1,5 tonns capstan, og det er i tillegg montert 1 stk. 1,5 tonns capstan foran på styrbord side av styrhus.

Byggenr. 80

Lengde o.a.: 14,72 m
Bredde: 4,01 m
Dybde i riss: 1,50 m
Brennolje: 4*600 l
Ferskvann: 250 l
Prøvetur/maxfart: 41 knop
Servicefart: 32 knop

Framdriftsanlegg

2 stk. Volvo Penta dieselmotor, type D11-725, som hver yter 725 hk ved 2500 o/min. Motorene er tilkoblet vannjetaggregater av type UltraJet 377 via ZF 325-1 vendegear. Motorene er tilkoblet vannjetaggregaterav type UltraJet 377 via ZF 325-1 vendegear med utveksling 1,05:1. Det ene gearet er utstyrt med PTO for drift av hydraulikkpumpe. Manøver- og styresystem er av type Volvo, og Kobelt. Motor, gear, vannjetaggregater og manøversystem, levert av Sea-Tek AS, Spydeberg.

Pumpeutrustning

Lense og spylepumper av type Johnson er levert av Leif H. Strøm AS, Oslo.

Dekksmaskineri/hydraulisk

Kran type Palfinger PC 2700MB, 2,6 tm med 5 m arm og 900 kg vinsj er levert av Bergen Hydraulic AS, Bergen.   2 stk. capstan med 1,5 tonn trekkraft hver er levert av Tenfjord Industrier, Tenfjord.

1 stk. baugthruster type SH240/250 med 240 kg skyvekraft er levert av Sleipner Motor AS, Fredrikstad. Hydraulikkpumper og ventiler er levert av Danfoss Power Solutions AS, Rud.

Elektrisk anlegg

Hovedtavle, lyskaster, type Seematz, 500 W, samt belysning for øvrig, er levert av O.S. Solhaug AS, Trondheim. Lanterner er levert av Hella Nor AS. Batterier er levert av Sønnak AS, Trondheim. Elektriske installasjoner er utført av Argon Elektro AS, Trondeheim.

Elektronikk

Elektriske installasjoner er utført av Argon Elektro AS, Trondheim. Det er en Olex fullversjon 3D. VHF-telefon Simrad RS35 med utvendig høytaler. Autopilot av av type Furuno NAVpilot 711C. Det er Simrad AIS og ICE bredbåndsmodem. Brann- og vannalarm av type Safetel Airbome. Alle ovenstående komponenter  er levert og montert av Argon Elektro AS, Trondheim.

Innredning, varme, sanitær

Innredningspaneler, samt styrhusinnredning er levert av Steinar Eik Jensen AS, Trondheim. Pentrypumpe, varmvannsbereder, defroster, elektrisk pumpetoalett og kjøleskap er levert av Leif H Strøm AS, Oslo. Fyrkjel type Kabola HR 400 med radiatorer i alle rom for oppvarming, levert av Farco AS, Oslo. Styrestol er levert av Alu Design, Kristiansand. Vinduer levert av Ertec AS, Tvedestrand.

 

Redningsutstyr/ fortøyning

Redningsflåte, anker, kjetting og tauverk er levert av Erling Haug, Trondheim. Stat-X brannsloknings system i maskinom, levert av Alf Lea & Co, Haugesund. Malingsprodukter er levert av Skipsmaling AS, Trondheim.